علل درد های عضلانی و راه های شناخت و درمان آن ها

به گزارش وبلاگ نازنین، درد های عضلانی، یکی از دردهای بسیار رایج است که تقریبا هر کسی حداقل یکبار آن را تجربه می نماید، این درد ها می تواند در هر نقطه از بدن احساس گردد. پس ضرورت دارد، ابتدا با علل این دردها و سپس با راه های پیشگیری از آن، آشنا شویم.

علل درد های عضلانی و راه های شناخت و درمان آن ها درد عضلات تقریبا درد شایعی است که اغلب بخاطر فعالیت های سنگین ورزشی، کاری و یا موارد دیگر ایجاد می گردد و در بسیاری موارد رفع آن به سادگی امکان پذیر است. اما در مواردی ضروری است با مراجعه به پزشک دوره درمانی لازم را انجام دهید تا ضمن جلوگیری از افزایش آن، شرایط لازم را برای بهبودی خود فراهم کنید. بیایید با شناخت این نوع دردها و روش های درمانی شان، تصمیمات آگاهانه تری در جهت رفع آنها بگیریم.1

درد ماهیچه ای چیست؟در تمام طول هفته شما سخت کار می کنید، پس هنگامی که آخر هفته فرا می رسد می خواهید به شدت خوش گذرانی کنید. هیچ کاری به مقدار تفریحاتی مانند پیاده روی یا کوهنوردی یا تمرین شدید در سالن بدنسازی برای تجدید نیروی شما، وجود ندارد. اما تمام این تمرینات ممکن است باعث درد و گرفتگی عضلانی گردد، که معمولا 1 یا 2 روز پس از آن رخ می دهد. از درد عضلانی غافل نشوید، پیدا کردن علت و درمان درد ماهیچه ای، شما را به شرایط مناسب قبلی باز می گرداند. در حال حاضر تقریبا همه افراد گاهی به درد عضلانی مبتلا می شوند. درد ماهیچه ای می تواند یک منطقه کوچک یا کل بدن شما را درگیر کند و از خفیف تا شدید طبقه بندی می گردد. گرچه بیشتر دردهای عضلانی در مدت زمان کوتاهی خود به خود بهبود می یابند، اما گاهی اوقات درد ماهیچه ای می تواند چندین ماه طول بکشد. بعلاوه درد ماهیچه ای می تواند در هر قسمتی از بدن مثل: گردن، کمر، پاها و حتی دستان رخ دهد.

دلایل درد ماهیچه ای چیست؟شایع ترین علل درد عضلانی، کشیدگی، استرس، آسیب بیش از حد و ضعف مختصر عضلانی هستند. این نوع درد معمولا نقطه ای است و فقط چند عضله یا بخش کوچکی از بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. درد سیستمیک عضلات (درد در تمام بدن) اغلب نتیجه عفونت، بیماری یا عوارض جانبی دارو است.

علل رایج درد ماهیچه ای عبارتند از:

سندرم خستگی مزمن

لنگیدن

درماتومیوزیت(التهاب پوست و عضله)

دیس تونیا (اختلال در تون و انقباض عضله)

هیپوتیروئیدی (کم کاری تیروئید)

آنفلوآنزا و سایر بیماری های ویروسی

لوپوس

بیماری لایم

داروها، به ویژه داروهای کنترل نماینده کلسترول که به عنوان استاتین ها شناخته می شوند.

گرفتگی عضله

سندرم درد مزمن

پلی میوزیت (بیماری التهابی که باعث ضعف عضلانی می گردد)

آسیب های کششی تکراری

آرتریت روماتوئید (بیماری التهابی مفصل)

تب کوه راکی

پیچ خوردگی ها

بعد از تمرین باشگاهی، ورزش کردن یا حتی انجام کارهای خانه ، بروز درد عضلانی طبیعی است. مخصوصا اگر:

کاری انجام داده اید که به آن عادت نداشته اید، مانند شرکت در دو ماراتن، در حالی که به طور معمول فقط چند کیلومتر را می دوید.

شدت تمرینات خود یا طول تمرینات خود را به طور ناگهانی افزایش داده اید.

انجام تمرینات غیرمعمولی که باعث کشیدگی عضلات شما گردد، مانند پایین آمدن از تپه

این تغییرات در ورزش های معمول می تواند باعث آسیب های کوچک در فیبرهای ماهیچه و بافت همبند گردد و حدود یک روز بعد، شروع به احساس درد می کنید. این اختلاف زمانی را تاخیر در شروع درد ماهیچه ای می نامند، که شروع درد حدود 48 ساعت طول می کشد و سپس به تدریج بهبود می یابد.

خبر خوب این است که وقتی شما همان فعالیت را دوباره انجام می دهید، عضلات شما به این حرکات عادت می نمایند و در واقع شما درد کمتری خواهید داشت یا هیچ دردی حس نمی کنید، زیرا اکنون شما عضله و بافت همبند تان را تقویت نموده اید.

علت درد مفصلدرد مفصل معمولا نشانه ای از استئوآرتریت است. این شرایط التهابی در سنین بالا شایع تر است. غضروفی که مفاصل را پوشش می دهد، تحلیل رفته و مفاصل را ملتهب و دردناک می نماید. علت درد مفصل می تواند ناشی از استفاده بیش از حد و یا آسیب به آن باشد، به عنوان مثال، آسیب آرنج در تنیس بازان یا آسیب زانو ناشی از مشکل رباط یا منیسک باشد. رباط بافتی است که استخوان ها را به یکدیگر متصل می نماید. منیسک یک دیسک لاستیکی است که زانوی شما را پوشش می دهد.2

اگر شما هم این دردها را تجربه می کنید، شاید بتوانید با یاری این مطلب علت اصلی مشکل تان را پیدا کنید.

ویتامین D کم دارید؟پزشکان توصیه می نمایند برای فرار از دردهای ماهیچه ای، بیشتر آفتاب بگیرید و به نور خورشید اجازه دهید ویتامین D بدن تان را تامین کند. مطالعات نشان می دهد کمبود ویتامین D تنها باعث درد گرفتن استخوان های شما نمی گردد بلکه بسیاری از دردهای عضلانی که سراغ تان می آید و تجربه کردن احساس ناخوشایند کوفتگی هم به خاطر همین کمبود ایجاد می گردد. وقتی به خاطر کمبود این ویتامین استخوان های تان ضعیف و ناتوان می شوند، عضلاتی که به این استخوان ها متصل شده اند هم به خوبی پشتیبانی نشده و ضعیف و دردناک می شوند.

شاید در درازمدت آفتاب گرفتن بتواند دردهای تان را کم کند اما احتمالا تا زمانی که نور خورشید اثر واقعی اش را روی بدن شما بگذارد، چاره ای جز استفاده از مکمل های ویتامین D برای تان باقی نمی ماند. آنالیز ها نشان می دهد اگر برای 20-15 دقیقه در روز بازوها و پاهای تان را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید، سطح ویتامین D بدن تان بالا می رود و علائم گفته شده کمرنگ تر می شوند.

از نظر آنها با هر روز ورزش کردن هم می توانید چنین خدمتی به بدن تان بکنید. پس اگر با انجام گاه و بیگاه حرکات ورزشی درد های عضلانی کلافه نماینده سراغ تان می آیند و به خاطر همین دردها از دوباره باشگاه رفتن و ورزش کردن پشیمان می شوید، نگران نباشید. چاره شما قطع کردن تمرین های تان نیست بلکه باید با مستمر و مداوم ورزش کردن به عضلات تان آرامش دهید و از این درد ها خلاص شوید.

آهن کم دارید؟کمبود شدید آهن گرچه بیشتر در زنان بروز پیدا می نماید اما می تواند آقایان را هم مبتلا کند. این مشکل شایع که می تواند باعث ضعف عمومی و بی حالی شما گردد، شاید یکی از دلایل احساس ضعف در عضلات تان هم باشد و حتی انجام کارهای روزانه را هم برای تان سخت کند. البته کم نیستند افرادی که کمبود آهن را همراه با کمبود ویتامین D تجربه می نمایند و به خاطر هر دوی این فقدان ها دچار ضعف عضلانی و درد در ماهیچه های شان می شوند.

اگر می خواهید با این دردها مبارزه کنید باید از خوراکی هایی مانند آجیل، لوبیا و اسفناج، ماهی، تخم مرغ، و قارچ یاری بگیرید و با مصرف بیشتر گوشت قرمز فقرآهن تان را جبران کنید.

در بعضی موارد برای رفع کردن این مشکل شاید چاره ای جز استفاده از مکمل های دارویی برای تان باقی نماند.

استرس دارید؟وقتی هورمون استرس در بدن تان ترشح می گردد، ماهیچه های تان درحالت آماده باش قرار می گیرند و براساس یک واکنش طبیعی برای مبارزه آماده می شوند. ماهیچه های منقبض شده ای که قدرت شان را در خود جمع می نمایند و آماده جنگ می شوند و در صورتی که با جنگی روبه رو نشوند، تنها حالت انقباض و درد بعد از آن را تجربه می نمایند. اگر شما با استرس مزمن دست و پنجه نرم می کنید، احتمالا دردهای ماهیچه ای هم فراوان سراغ تان می آیند.

گرچه برای رها شدن از این استرس باید از تکنیک های تمدد اعصاب یاری بگیرید و آرامش تان را بیشتر کنید اما از آنجا که فکر شما با بدن تان بی ارتباط نیست با مصرف بعضی مواد غذایی خاص هم می توانید استرس تان را کم کنید. برای کاهش استرس و فاصله گرفتن از دردهای عضلانی باید ویتامین های گروه B را بیشتر مصرف کنید و با گنجاندن منیزیم در رژیم تان حال خود را بهتر کنید. اگر هم به گیاه جینسینگ دسترسی دارید با خوردنش یاری زیادی به آرامش روان و البته آرام شدن عضلات تان می کنید.

دوش آب سرد بگیریداگرچه اغلب آدم ها فکر می نمایند با گرفتن دوش آب گرم بعد از انجام حرکات ورزشی می توانند ماهیچه های شان را آرام نمایند اما واقعیت این است که این کار می تواند درد ماهیچه های شان را چندبرابر کند. در این شرایط حمام آب سرد برخلاف آب گرم، می تواند سرعت گردش خون در بدن تان را پایین بیاورد و باعث کاهش گرفتگی هاو دردهای عضلانی تان گردد.

نمک درمانی کنیدبرای خلاص شدن از این گرفتگی ها باید سراغ منیزیم بروید اما تنها راه دریافت منیزیم کافی مصرف خوراکی آن نیست. حمام نمک هم از راه های دیگری است که می تواند حال عضلات تان را بهتر کند. اضافه کردن نمک فرنگی مخصوص حمام به برنامه تان تجربه فوق العاده ای است که می توانید با آن خستگی را از عضلات تان بیرون کنید.3

راهکارهای پیشگیرانهاگر درد عضلانی در شما در اثر فعالیت های فیزیکی ایجاد می گردد، اقدامات زیر در کاهش خطر ابتلا به آن موثر است:

قبل از درگیر شدن در فعالیت های بدنی، حرکات کششی عضلات را انجام دهید و آن را بعد از تمرینات ورزشی نیز تکرار کنید.

در طول فعالیت ورزشی آب مصرف کنید و هیدراته بمانید.

جلسات تمرینی خود را با فعالیت های قلبی عروقی سبک شروع کنید و به خاتمه ببرید. این کار خون و سیستم لنفاوی را در حال حرکت نگه می دارد و به رهایی از مواد زائد فراوری شده از طریق عضلات در طی تمرین یاری می نماید. پس از تمرین، بلافاصله قسمت هایی از بدن را که فکر می کنید دردناک می گردد، سرد کنید.

ویتامین ها به همراه آنتی اکسیدان ها را از قلم نیاندازید. ویتامین هایE و ث تاثیر رادیکال های آزاد را خنثی خواهند کرد.4

پی نوشت:

1.www.lafarrerr.com

2.www.doctoreto.com

3.www.beytoote.com

4.www.hamshahrionline.ir

منبع: راسخون

به "علل درد های عضلانی و راه های شناخت و درمان آن ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علل درد های عضلانی و راه های شناخت و درمان آن ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید