لنگه کفش سرقتی مجسمه تناولی چقدر می ارزید؟
به گزارش وبلاگ نازنین، مدتی از خبر به سرقت رفتن لنگه کفش مجسمه پرویز تناولی در پارک شفق تهران می گذرد و در حالی که با توجه به تعطیلات نوروزی خبری از جزییات بازسازی این اثر به گوش نرسیده بود، امروز تندیس تناولی درباره بازسازی این اثر اطلاعات تازه ای داد.
به گزارش ایسنا، تندیس تناولی که مدیریت موزه تناولی را نیز برعهده دارد، با اشاره به این نکته که بازسازی لنگه کفش به سرقت رفته برعهده موزه تناولی خواهد بود، درباره قیمت تخمین زده شده برای بازسازی دوباره این لنگه کفش چنین گفت: هزینه برآورد شده برای بازسازی دوباره این اثر حدود 40 میلیون تومان تخمین زده شده و این قیمت بر اساس ارزش برنز که در حال حاضر به کیلویی 1.80 رسیده، تخمین زده شده است.
او در ادامه با اشاره به این نکته که هزینه بازسازی این اثر برعهده شهرداری خواهد بود، درباره قابل اعتماد بودن این ارگان چنین اظهار کرد: خانم و آقایی که دیدار کردیم نو هستند و خیلی معتمد و مطلع بودند. امیداورم همه چیز به خوبی پیش برود.
سارق ها دارند برنده می شوند؟
پرویز تناولی از هنرمندان پرکاری محسوب می گردد که تا به امروز آثار زیادی را به موزه ها و شهرداری کشور اهدا نموده، اما گویی که مسوولان وقت شهرداری و متولیان اماکنی که آثار در آنجا نصب شده اند، امانت دار خوبی نبوده اند؛ چراکه هر بار یا بخشی از آثار این هنرمند تخریب شده است و یا کلا به سرقت رفته و اصلا دیگر دیده نشده.
تندیس تقدیس یکی از این کارهاست که بار ها در اصفهان مورد سرقت واقع شد و آخرین بار پس از بازسازی این اثر به وسیله مسیح احمدی (شاگرد تناولی)، پنجم اسفند ماه 99 بار دیگر به سرقت رفت و دیگر دیده نشد.
تندیس تقدیس، پیش از سرقت بخش میانی
پرویز تناولی در واکنش به این سرقت در متنی که در اختیار ایسنا قرار داده بود، چنین اظهار نموده بود: زمانی که غلامرضا نیک پی، شهردار وقت تهران آغاز به استفاده از گلدان در فضای شهر کرد، خیلی از این گلدان ها به سرقت رفت و وقتی به او گفتند که چرا همچنان به کار خود ادامه می دهی؟ پاسخ داد: آن قدر در شهر گل می کارم که مردم به تماشا آن عادت نمایند و دیگر گلدان ها را نسارقند. در خصوص مجسمه های شهری نیز همین قاعده باید برقرار باشد. باید شهرداری ها آن قدر مجسمه بسازند و بخرند و در معرض دید عموم قرار بدهند تا مردم چشمشان به تماشا این آثار هنری عادت کند. به عقیدۀ من سرقت مجسمه ها در اصفهان صرفاً جنبه مادی دارد و اگر به تبع آن آغاز به انتقال آثار شهری به موزه نمایند، سارق ها برنده شده اند. شهرداری اصفهان نباید اجازه بدهد که سارق ها برنده شوند.
علاوه بر مجسمه تقدیس که به دیار فراموشی سپرده شد، پیشتر مجموعه فرهاد کوه کن تناولی نیز مورد بی مهری قرار گرفته بود.
هم زمان با خریداری تندیس تقدیس، مجموعه فرهاد کوه کن که شامل چهار نقش برجسته مسی بود نیز از سوی پرویز تناولی به مردم اصفهان اهدا شد و به موزه هنر های معاصر این شهر انتقال یافت؛ اما سال هاست که یکی از این چهار اثر گم شده و پیگیری ها برای پیدا شدن آن بی ثمر مانده است.