مرکز علوم و ستاره شناسی یکی از جاذبه های دیدنی تهران به شمار می رود

به گزارش وبلاگ نازنین، سیری در ایران/ براساس آخرین خبرهای بدست آمده، مرکز علوم و ستاره شناسی یکی از جاذبه های دیدنی تهران به شمار می رود.

مرکز علوم و ستاره شناسی یکی از جاذبه های دیدنی تهران به شمار می رود

مرکز علوم و ستاره شناسی تهران وابسته به معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه 1 با هدف آشنایی دانش آموزان، دانش پژوهان و عموم مردم با علوم پایه به صورت عملی در سال 1379 در زمینی به مساحت 6000 متر مربع و 3000 متر مربع زیر بنا در دو طبقه و در محیطی زیبا و خرم بنا شد. در تبیین این هدف بازدید نمایندگان قادرند آزمایش های لازم را به یاری اطلاعات مکتوب مجاور هر دستگاه و با استفاده از هدایت کارشناسان انجام دهند. با این نگرش امکاناتی فراهم شده که افراد با رده های مختلف تحصیلی با مفاهیم علوم پایه آشنا شده و از نزدیک ابزار را لمس نمایند. از جمله این علوم میتوان به ستاره شناسی، فیزیک، شیمی، ریاضی و … اشاره کرد.

بخش های واحد عملی

تالار کهکشان: سقف این تالار به صورت گرافیکی و الکترونیکی بگونه ای طراحی شده که آسمان شب (نیم کره شمالی ناظر زمینی) به همراه منظومه شمسی، صور فلکی، ستارگان و دیگر اجرام آسمانی به صورت سمعی و بصری مشاهده می شود. تالار کهکشان با ظرفیت 70 نفر و به صورت دو منظوره قابل بهره برداری هست. به همین منظور سمینارهای علمی و فرهنگی، همایش ها، جشنواره ها، مراسم های مختلف نیز در این سالن برگزار میشود. امکانات سمعی بصری موجود در این سالن عبارتند از ویدئو پروژکشن، کامپیوتر، سیستم صوتی، آمپلی فایر و پرده نمایش.

رصد خانه: این مرکز گنبدی شکل مجهز به یک تلسکوپ 12 اینچ بازتابی مدل Meade LX200 EM ،3 دستگاه تلسکوپ بازتابی، یک دستگاه تلسکوپ شکستی سیار، 3 دستگاه دوربین دو چشمی با پایه (20×10) و (100×20)، یک نوع CCD پیشرفته جهت عکاسی نجومی و یک دستگاه تصویر بردار اعماق آسمان(Deep Sky Imager) هست. در این بخش علاقمندان می توانند (در صورت مساعد بودن شرایط جوی) در روز خورشید، و در شبهای رصدی سیارات، ماه و اجرام غیر ستاره ای را رصد نمایند.

سالن ترازوها: در این سالن پنج ترازوی زمین، ماه، مریخ، مشتری و خورشید قرار داردکه دانش پژوهان می توانند وزن خود را بر روی این اجرام میزان گیری نموده و دلیل تفاوت آن را آنالیز نمایند.

سالن فیزیک: بیش از 12 آزمایش در زمینه مکانیک، نور، صوت، الکتریسیته، مکانیک سیالات و…که دانش پژوهان می توانند با عملیاتی کردن مباحث تئوری فیزیک بطور کامل آشنا می شوند.

تالار تفکر: این مجموعه شامل (50+) 12نوع دستگاه فکری از جمله برج برهما، هفت تکه عقل، بند در بند و...بوده که بازدید نمایندگان در تمامی رده های سنی با حل معماهای مختلف، خلاقیت فکر خود را آزمایش و وادار به اندیشیدن می نماید. گفتنی است این تالار با افزایش ابزارهای علمی فکری بطور متناوب تجهیز میشود.

سالن شیمی: در این بخش بازدیدنمایندگان با آزمایش کیمیاگری اسلامی و مدرن، مدل DNA و…آشنا می شوند.

هواشناسی: در این بخش میتوان معین دمای سطح زمین، عمق نیم متری، یک و نیم متری از سطح زمین را آنالیز نمود.

ساعت آفتابی: یک نوع زمان سنج قدیمی است که براساس ارتفاع خورشید در آسمان کار می نماید و می تواند زمان را با دقت 5 دقیقه به ما نشان دهد یعنی زمانهای کمتر از 5 دقیقه را نشان نمی دهد. مثلا، ساعت 9:47 با این ساعت قابل میزان گیری نیست ولی 9:30، 9:35، 9:40 و…را میتوان با این ساعت رویت نمود.

بخش انرژی: این بخش شامل دستگاه های علمی در زمینه انرژی بوده که علاقمندان و دانش پژوهان به یاری آن می توانند ذخیره سازی انرژی، فراوری و تبدیل انرژی را بیازمایند. علاقمندان در تمامی سطوح و مقاطع تحصیلی قادر خواهند بود با آزمایشات علمی در بخش انرژی، به اطلاعات و اندوخته های علمی خود بیافزایند.

منبع: همگردی

به "مرکز علوم و ستاره شناسی یکی از جاذبه های دیدنی تهران به شمار می رود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مرکز علوم و ستاره شناسی یکی از جاذبه های دیدنی تهران به شمار می رود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید