نئو QLED چیست و چه تفاوتی با QLED و OLED دارد؟
به گزارش وبلاگ نازنین، در زمینه تکنولوژی های استفاده شده برای تلویزیون ها می توانیم به اسامی مختلفی اشاره کنیم اما در این مطلب قصد داریم به نئو QLED سامسونگ بپردازیم تا ببینیم نسبت به فناوری های QLED و OLED چه تفاوت ها و شباهت هایی دارد.
نئو QLED چیست؟
این فناوری در مقایسه با نمایشگرهای QLED (نقاط کوانتومی LED) فعلی سامسونگ یک پیشرفت قابل توجه به شمار میرود. نقاط کوانتومی ذرات کوچکی هستند که در پس زمینه روشن می شوند و سطوح مختلفی از نور را فراوری می نمایند. اما نمایشگرهای نئو QLED به جای استفاده از پس زمینه مبتنی بر LED، از مینی LED استفاده می نمایند.
به همین دلیل به لطف کاهش مقدار LEDها، تعداد بیشتری از آن ها در پنل پس زمینه قرار می گیرد و در نهایت نور بیشتری فراوری می شود. بنابراین این نوع نمایشگرها در کل روشن تر هستند.
نئو QLED در برابر QLED و OLED
تلویزیون های OLED از نور پس زمینه استفاده نمی نمایند و تک تک پیکسل ها به طور جداگانه خاموش و روشن می شوند. اما این در حالی است که تلویزیون های نئو QLED به نور پس زمینه مبتنی بر مینی LED متکی هستند. اگرچه تلویزیون های OLED در زمینه کنترل روشنایی و فراوری رنگ حرف بیشتری برای گفتن دارند، ولی به علت استفاده از مواد آلی با مشکلاتی نظیر سوختگی نمایشگر و استهلاک بیشتر دست و پنجه نرم می نمایند. اما نمایشگرهای نئو QLED در کل عمر مفید بیشتری دارند.
اگرچه تلویزیون های OLED حضور قابل توجهی در بازار دارند، اما افرادی که در پی برترین تلویزیون ها هستند و مسئله ای از نظر هزینه ها ندارند، معمولا از بین مدل های QLED دست به انتخاب می زنند. همانطور که گفتیم مهم ترین تفاوت پنل های نئو QLED با QLED معمولی به تکنولوژی استفاده شده برای نور پس زمینه برمی شود و به همین دلیل مدل های نئو از زاویه دید بهتر، ارائه نور بیشتر و اثر هاله ای کمتر بهره می برند.
مزایای نئو QLED
مهم ترین مزیت تلویزیون های نئو QLED، نسبت کنتراست بالای آن ها است. این یعنی شاهد رنگ های سیاه عمیق تری هستیم و از سوی دیگر اثر هاله ای کمتری را مشاهده می کنیم. اگرچه در زمینه ارائه رنگ سیاه کاملا عمیق نمایشگرهای OLED همچنان برترین را عملکرد را دارند، ولی تلویزیون های نئو QLED در این زمینه بهتر از مدل های QLED معمولی عمل می نمایند.
ضمناً نمایشگرهای نئو QLED و QLED تا حداکثر 4000 نیت روشنایی ارائه می دهند ولی حداکثر روشنایی تلویزیون های OLED معمولا به 600 نیت می رسد.
آیا تلویزیون های نئو QLED گران قیمت هستند؟
مقرون به صرفه ترین تلویزیون نئو QLED سامسونگ با قیمت 900 دلار فروخته می شود که دارای پنل 50 اینچی است. اگر هم در پی استفاده از پنل بزرگ تری هستید، می توانید مدل 85 اینچی را با قیمت 5400 دلار خریداری کنید. در نتیجه در جواب به این سوال باید بگوییم که بله، تلویزیون های نئو QLED قیمت بسیار بالایی دارند.
آیا سامسونگ تنها شرکت سازنده تلویزیون های نئو QLED است؟
واقعیت این است که نئو QLED برندی است که سامسونگ برای تلویزیون های مبتنی بر فناوری مینی LED استفاده می نماید. شرکت هایی مانند ال جی، TCL و HiSense تلویزیون های مینی LED را با نام های متفاوتی فراوری می نمایند. مثلا ال جی برای این نوع تلویزیون ها از اصطلاح QNED بهره می برد.
باید خاطرنشان کنیم تلویزیون های نئو QLED از پنل های LCD VA استفاده می نمایند ولی ال جی همچنان پنل های IPS را مورد استفاده قرار می دهد. پنل های VA اگرچه زاویه دید کمتری ارائه می دهند، اما در عوض کنتراست بهتری به ارمغان می آورند.
منبع: How to Geek
منبع: دیجیکالا مگ