در روزهای کرونایی این نوع شیر را بنوشید
به گزارش وبلاگ نازنین، خبرنگاران: شیر یک غذای کامل است و به دلیل دارا بودن انواع املاح و بسیاری از ویتامین ها نقش مهمی در رشد و حفظ سلامت انسان دارد.
به گزارش وبلاگ نازنینبه نقل از سلامت نیوز ، شیر و فرآورده های لبنی مهم ترین منبع تامین کلسیم است و مصرف آن برای حفظ سلامت و استحکام استخوان ها، دندان ها و پوست توصیه می گردد.
چربی شیر به دلیل دارا بودن 10 تا 15 درصد اسیدهای چرب زنجیره قابلیت هضم بالایی دارد، همچنین چربی شیر حاوی اسیدهای چرب ضروری مورد احتیاج بدن است، پروتئین های شیر منبع مهمی در تامین پروتئین مورد احتیاجروزانه بدن هستند، نیم لیتر شیر20 تا 25 درصد از کل پروتئین مورد احتیاج روزانه افراد بالغ را تامین می نماید و حاوی مقادیر قابل توجهی از تمام اسیدهای آمینه ضروری بدن است، با مصرف سه تا چهار درصد واحد شیر و فرآورده های لبنی حدود صد درصد از کل احتیاج روزانه بالغین به کلسیم برآورده می گردد و دریافت کافی کلسیم در برنامه غذایی روزانه برای پیشگیری از پوکی استخوان ضروی است.
بنا به گفته زهرا عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در کشور ما غنی سازی شیر با ویتامین D صورت گرفته و با مصرف یک لیوان شیر غنی شده با این ویتامین 30درصد احتیاج روزانه افراد به این ویتامین برآورده می گردد. غنی سازی شیر عبارت است از اضافه کردن یک یا چند ریزمغذی به شیر که با هدف مغذی کردن آن برای مصرف توسط گروه های خاص که در معرض کمبود ریزمغذی ها قرار دارند، انجام می گردد و غنی سازی شیر با ویتامین های A و D، ویتامین های گروه B یا املاح مثل کلسیم و فسفر انجام می گردد.
عبداللهی اضافه کرد: امروزه شیر با نسبت درصدهای متفاوت چربی از صفر تا چربی موجود در شیر کامل فراوری می گردد و مقدار چربی شیر استاندارد یا شیر معمولی در ایران 5/2 درصد است. شیر کم چرب حدود 5/1 درصد و شیر پرچرب یا شـیـر کـامـل حدود 5/3 درصد چربی دارد، چربی شیر حاوی ویتامین های محلول در چربی مثل ویتامین A، کلسترول و اسیدهای چرب اشباع بوده و مصرف شیر کم چرب به خصوص برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و افراد چاق به جای شیر معمولی توصیه می گردد و ویتامین A موجود در چربی شیر به رشد بچه ها یاری می نماید.
منبع: اقتصادنیوز