آموزش پخت شله، غذای مورد علاقه مشهدی ها
به گزارش وبلاگ نازنین، شله مشهدی که در مشهد فقط با نام شُله شناخته می گردد، غذایی از خانواده آش ها است. مواد اصلی این غذا گوشت، حبوبات و ادویهٔ فراوان است که می توان برای خوشمزه و مقوی تر شدن این غذا، مقداری مغز قلم گاو به آن افزود.
مواد لازم برای تهیه شله مشهدی:
برنج 250 گرم
گوشت سر دست 3 کیلو
پیاز خرد شده :500 گرم
بلغور :750 گرم
نخود :500 گرم
ماش :1/4 پیمانه
لوبیا چیتی :250 گرم
لوبیا قرمز :250 گرم
دارچین :20 گرمشله مشهدی
نمک و فلفل :به میزان کافی
طرز تهیه و دستور پخت شله مشهدی:
1. ابتدا برای پختن این غذا باید از چند ساعت قبل همه حبوبات را خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید.
2. گوشت را هم به همراه پیاز خرد شده و میزانی نمک و فلفل و 2 لیتر آب بگذارید تا خوب پخته گردد و بعد آن را از استخوان جدا کنید و ریش ریش کنید.
3. همه حبوبات را باهم در ظرفی بریزید و بپزید و زمانی که نیم پز شدند بلغور را به آنها اضافه کنید و بعد از اینکه چند جوش خوردند برنج شسته شده را هم به حبوبات اضافه کنید و در این مرحله مرتب هم بزنید تا مواد ته نگیرند. وقتی حبوبات کاملا پخته شدند و برنج لعاب داد گوشت پخته و ریش ریش شده را به همراه دارچین و نمک و فلفل اضافه کنید و اجازه دهید تا همه مواد با حرارت ملایم کنار هم بجوشند و کشدار شوند .
4. بعد حرارت را کم کم کنید و در ظرف را ببندیدتا آش به مدت 1 ساعت مثل برنج دم بکشد. شله مشهدی آماده شده را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید و اگر دوست داشتید با خورشت قیمه تزیین کنید.
منبع: گردشبان