طرز تهیه مرغ ناردونی؛ خورش خوشمزه و اصیل شمالی برای شب یلدا
به گزارش وبلاگ نازنین، یکی از غذاهایی که در فصل پاییز و زمستان می توان تهیه کرد، مرغ ناردونی یا مرغ اناری است. این غذا در واقع نوعی خورش است که همراه با پلو سرو می گردد و در اصل متعلق به منطقه ها شمال ایران است، اما توانسته به نواحی دیگر ایران هم راه پیدا کند و جای خود را در دل همه باز کند. طبیعتا در دستور پخت مرغ ناردونی رب انار و دانه انار بسیار مهم است. در این غذا می توان هم از انار تازه و هم از انار خشک استفاده کرد. در شمال ایران خصوصا مازندران، با استفاده از انار خشک در تمام فصول سال مرغ ناردونی می پزند. بسیاری از افراد هم این غذا را با انار تازه برای شب یلدا آماده می نمایند. از آنجا که در فصل پاییز هستیم و انار در تمام خانه ها پیدا می گردد، در این قسمت از خبرنگاران مگ طرز تهیه مرغ ناردونی را به شما آموزش می دهیم. بهتر است از الان تمرین کنید و شما هم برای شب چله سال جاری مرغ ناردونی بپزید.
مواد لازم برای مرغ ناردونی
- مرغ: 3 تکه بزرگ
- آب انار طبیعی: 1.5 پیمانه
- انار: 1 عدد
- رب انار: 3 تا 4 قاشق غذاخوری
- پیاز: 1 عدد
- سیر: 3 حبه بزرگ
- رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
- زردچوبه، فلفل سیاه و نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه مرغ ناردونی
1.
برای آغاز مرغ ها را به زردچوبه، نمک و فلفل آغشته کنید تا مزه دار شوند.
2.
سپس مرغ ها را در تابه با روغن و کره سرخ کنید. مرع ها را پشت ورو کنید تا هر دو طرف آن ها سرخ گردد.
3.
پس از این که مرغ ها سرخ شدند، آن ها را از تابه خارج و پیازهایی را که به صورت نگینی ریز خرد نموده اید به تابه اضافه کنید. پیازها را تا جایی که کاملا طلائی شوند، تفت دهید.
4.
سیرها را له یا رنده و بعد از طلائی شدن پیاز به تابه اضافه کنید.
5.
بعد از این که سیر کمی تفت خورد و عطر آن بلند شد، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و سیر، پیاز و رب گوجه فرنگی را با هم کمی تفت دهید. سپس رب انار را اضافه کنید. در طول این مدت حرارت شعله را زیاد نکنید چرا که رب انار اصلا نیازی به تفت دادن ندارد و حرارت بالا باعث خراب شدن طعم آن می گردد.
6.
پس از اضافه کردن رب انار، بلافاصله آب انار را اضافه کنید و اجازه دهید تا به جوش بیاید. بعد از جوش آمدن باید مقدار نمک، ترشی و شیرینی خورش را در این مرحله تنظیم کنید. در صورتی که رب انار شما خیلی ترش بود یا مایل بودید طعم خورش ملس باشد، می توانید کمی شکر به خورش اضافه کنید تا طعم متعادل تری داشته باشد.
7.
بعد از تنظیم ترشی خورش، مرغ سرخ شده را به آن اضافه کنید. مرغ ها را به آرامی داخل تابه بچینید تا آب خورش دور آن ها را بگیرد.
8.
در تابه را ببندید و اجازه دهید مرغ ها در سس برای 2 تا 3 ساعت با حرارت ملایم بپزند و خورش جا بیفتد. در حین پخت مرغ ها را برگردانید تا همه جای آن ها به سس آغشته گردد. قبل از سرو انار را که از قبل دانه نموده اید به خورش اضافه و بعد از 15 دقیقه شعله گاز را خاموش کنید. دقت کنید که دانه های انار نباید بیشتر از 15 دقیقه حرارت ببینند، در غیر این صورت رنگ قرمز زیبای خود را از دست می دهند و سفید می شوند.
دستور پخت و عکس: مریم ابراهیمی
منبع: دیجیکالا مگ