طرز تهیه پاستا با سس پستو به همراه نکات خوشمزه تر شدن آن
به گزارش وبلاگ نازنین، کلمه پاستا (pasta) در زبان ایتالیایی یعنی خمیر و منظور از خمیر همان چیزی است که ما آن را رشته می نامیم. پاستا به دست مارکوپولوی جهان گرد از چین به ایتالیا رفته و در آنجا بومی شده است ولی ظاهراً تحقیقات تاریخی این حدس را تائید نمی کند.
از دو رساله آشپزی که از دوره صفوی به جای مانده است به نظر می رسد که در آن زمان در ایران رشته بسیار بیشتر از امروز خورده می شده و رشته به اشکال مختلف، به پاستای امروزی شباهت زیادی داشته است و هرکدام نام خاصی داشتند.
به عنوان نمونه کلاف نام دیگر ورمیشل بوده یا پولانی به شکل سکه و سنگ ریزه تیله های ریز خمیر بوده است. پاستای ایتالیایی از آرد نوعی گندم سخت تهیه می گردد. آرد را با تخم مرغ و کمی روغن زیتون و آب خمیر می کنند و به اشکال گوناگونی در می آورند.
در ادامه شما را با نام های دیگر پاستا آشنا می کنیم.
نام های مختلف پاستا :
ماکارونی (Macaroni)
اسپاگتی (spaghetti)
راویولی (ravioli)
ورمیشل (vermicelli)
کانلونی (cannelloni)
حال که با انواع پاستا آشنا شدید، طرز تهیه خمیر پاستا را ابتدا آموزش می دهیم. در نهایت طرز تهیه پاستا با سس پستو را یاد خواهید گرفت.
طرز تهیه خمیر پاستا
خمیر پاستا را به راحتی می توانید در منزل تهیه کنید. با درست کردن آن خیالتان از بابت سالم بودن آن راحت خواهد بود.
مواد مورد نیاز برای تهیه خمیر پاستا :
آرد | 4 پیمانه |
تخم مرغ | 4 عدد |
روغن | 2 قاشق |
نمک | 1 قاشق مربا خوری |
- ابتدا آرد را با نمک الک کنید.
- تخم مرغ را کمی بزنید و کم کم با روغن رویآرد بریزید. با دست چنگ بزنید و سپس ورز بدهید تا خمیر یکدست و سفتی به دست آید.
- برای جلوگیری از اینکه خمیر به دست نچسبد آرد را کم کم اضافه کنید و ورز دهید.
- خمیر را پیش از بریدن 30 دقیقه بخوابانید.
- می توانید مقدار تخم مرغ را کم کنید و به جای آن آب استفاده کنید. درهرصورت خمیر باید سفت باشد و به دست نچسبد.
- خمیر را با وردنه روی یک تخته آرد بپاشید و با کارد به هر شکلی که می خواهید برش بزنید.
پاستا با سس پستو
سس پستو یک سس اصیل ایتالیایی است که می توانید از آن برای مرینت کردن گوشت هم استفاده کنید. یک سس فوق العاده خوشمزه و شکیل است که این سس چند سالی است وارد دستور غذایی ما ایرانی ها شده است.
مواد لازم برای تهیه سس پستو:
- ریحان سبز : دو پیمانه
- پنیر پارمزان : یک پیمانه
- سیر : بدلخواه
- گردو : 4 الی 5 عدد
- روغن زیتون بو دار : یک لیوان سر پر
- نمک و فلفل : به دلخواه
طرز تهیه پاستا با سس پستو:
ابتدا دو پیمانه ریحان سبز را داخل مخلوط کن بریزید.
سعی کنید ریحان بنفش اضافه نکنید زیرا رنگ سس را به یک دفعه تغییر می دهد. رنگ سس پستو سبز رنگ است.
پنیر پارمزان، نمک و فلفل را اضافه کرده و به همراه گردو و چند سیر به ریحان اضافه کنید.
بعد روغن زیتون را کم کم اضافه کنید.
نکته:
اگر سس سفت شد به هیچ عنوان آب اضافه نکنید چون طعم سس برمی گردد. اگر می خواهید سس را برای غذا بکار ببرید، می توانید دور مخلوط کن را بیشتر کنید.اگر هم دوست داشتید دانه های گردو یا ریحان بیشتر حس گردد مخلوط کن را روی دور کم بزارید برای مدت یک دقیقه.
سس شما آماده است.
سس پستو در رستوران ها برای نقاشی روی بشقاب بکار می رود. در اینجا هم برای سس پاستای آماده کاربرد دارد.
طرز تهیه پاستا
- پاستا : 250 گرم
- روغن زیتون : کمی
- نمک و فلفل : به مقدار لازم
- گوجه فرنگی گیلاسی: چند عدد
ابتدا در قابلمه ای آب ریخته و بگذارید جوش آید. به آب حدود یک و نیم قاشق چای خورینمک بریزید. البته خوش نمک بودن یا کم نمک بودن پاستا بستگی به سلیقه شما دارد.
زمانی که آب قابلمه به جوش آمد پاستا را داخل آن ریخته و سعی کنید هم بزنید تا پاستاها از هم جدا شوند.
نکته :
- در قابلمه به مقدار یک قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید. این کار باعث می گردد که پاستاها به یکدیگر نچسبد.
- سعی کنید دستور روی جلد پاستا را بخوانید اگر روی جلد نوشته بود: 10 دقیقه زمان برای جوشیدن کافی است، شما سعی کنید دو دقیقه زودتر آبکش کنید.
- اگر پاستا شما 250 گرم باشد شما آب قابلمه را دو برابر کنید (زیرا پاستا دارای نشاسته است و قدرت جذب آن برای آب زیاد است و این کار باعث می گردد غذای شما خمیری نگردد).
ماهیتابه ای را انتخاب کنید و روی حرارت قرار دهید (ماهی تابه باید بسیار داغ باشد تا طعم دودی به خود بگیرد). بدون اینکه روغنی به آن اضافه کنید گوجه فرنگی گلخانه ای را داخل آن ریخته تا گوجه ها کبابی شوند.
نکته :
تابه باید کاملاً خشک باشد. زیرا گوجه ها در این صورت کبابی نشده و حالت نرم به خودشان می گیرد.
اکنون پاستا را آبکش کرده و به هیچ عنوان روی آن آب اضافه نکنید. به ماکارونی روغن زیتون اضافه کرده و همه مواد را به گوجه کبابی اضافه کنید و هم زمان سس پستو آماده شده را اضافه کنید و خیلی هم نزنید تا شکل آن برنگردد و گوجه ها له نشوند.
غذای آماده شده را داخل ظرفی شکیل ریخته و کمی پنیر پارمزان را روی آن رنده کنید تا پنیر با حرارت خود پاستا آب گردد.
مزه پستو با پاستا بسیار خوشمزه و خاص خواهد بود. به دلیل وجود ریحان عطر خاصی این غذا دارد.
منبع: اُکالا