طرز تهیه کلم پلو شیرازی اصل به روش سنتی
به گزارش وبلاگ نازنین، شاید تا به حال به روش های مختلفی کلم پلو درست نموده اید اما مطمئن هستیم اگر یک بار کلم پلوی شیرازی را درست کنید، دور دستورالعمل های دیگر پخت کلم پلو را خط خواهید کشید. عطر سبزی های معطر این غذا آن چنان در خانه خواهد پیچید که شما را مدهوش خواهد نمود؛ بنابراین حتما این غذا را در خانه درست کنید. برای تهیه کلم پلو شیرازی به مواد اولیه کاملا در دسترس احتیاج دارید. این غذای خوشمزه ارزش غذایی بالایی برخوردار است. در ادامه با طرز تهیه کلم پلو شیرازی اصل و خوشمزه که مناسب مراسم های مجلل و خاصتان باشد با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه کلم پلو شیرازی
- گوشت چرخ نموده 400 گرم
- برنج 4 پیمانه
- کلم 700 گرم
- پیاز میانه دو عدد
- آرد نخودچی دو قاشق غذاخوری
- پیاز داغ چهار قاشق غذاخوری
- سبزی معطر (ریحان، تره، ترخون و شوید) 250 گرم
- نمک و فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
- پودر لیمو عمانی به اندازه لازم
طرز تهیه کلم پلو شیرازی اصل
مرحله اول
برای تهیه کلم پلو شیرازی ابتدا چهار قاشق غذاخوری پیازداغ را به همراه زردچوبه، فلفل و کمی روغن داخل تابه بریزید. کلم را به صورت رشته رشته خرد نموده و به مواد اضافه کنید.
مرحله دوم
مواد گفته شده در بالا را روی حرارت ملایم خوب تفت دهید تا کاملا مخلوط شوند سپس دو سوم لیوان آب اضافه کنید و در تابه را ببندید تا کلم پخته و نرم گردد.
مرحله سوم
بعد از این که کلم، کلم پلو شیرازی نرم شد، در تابه را بردارید تا آب اضافی آن تبخیر گردد سپس دو قاشق غذاخوری از سبزی های معطر را کنار گذاشته و مابقی را به همراه کمی نمک و پودر لیمو عمانی، بعد از تبخیر شدن کامل آب کلم، به مواد کلم پلو اضافه کنید.
مرحله چهارم
مواد را کمی تفت دهید. توجه کنید که تفت دادن بیش از حد باعث تلخ شدن سبزی کلم پلو در غذا می گردد.
مرحله پنجم
پیاز ها را رنده کنید و کاملا آب آن را بگیرید سپس داخل یک کاسه گوشت چرخ نموده، سبزی معطر، آرد نخودچی، نمک و فلفل و پیاز رنده را ریخته و کاملا ورز دهید تا یکدست شوند. اندازهی کمی از مایه گوشت کلم پلو را برداشته و به یاری دست گرد کنید.
مرحله ششم
گوشت قلقلی های کلم پلو را داخل تابه بریزید و با کمی روغن تفت دهید سپس در تابه را ببندید تا خوب پخته و سرخ شوند. اگر عاشق ته دیگ هستید می توانید این برنج را با انواع مختلف ته دیگ آماده کنید.
مرحله هفتم
برنج آب کش شده را با مایه کلم و روغن تابه ای که گوشت را با آن سرخ کره اید، مخلوط کنید سپس داخل یک قابلمه لایه لایه برنج و گوشت قلقلی بریزید. در آخر دو سوم لیوان آب دور تا دور قابلمه بریزید و برای 30 تا 45 دقیقه دم کنید.
فوت و فن های طرز تهیه کلم پلو شیرازی
- کلم پلو شیرازی به روش های مختلف و با کلم های مختلف پخته می گردد. بعضی کلم پلو را با کلم قمری می پزند.
- در طرز تهیه کلم پلو شیرازی می توانید گوشت را حذف کنید تا غذایتان کاملا گیاهی باشد یا به جای گوشت از سویا بهره ببرید.
- سبزی کلم پلو شیرازی شامل ترخون، تره، جعفری، ریحان و شوید است.