یک ابتکار برای تولید شیر طلایی، چه فرقی با شیر گاو دارد؟

به گزارش وبلاگ نازنین، پژوهشگران آمریکایی با ارائه یک روش کارآمد برای استخراج ترکیب زیست فعال موجود در زردچوبه، راه ساده ای را برای تولید شیر طلایی ابداع کرده اند.

یک ابتکار برای تولید شیر طلایی، چه فرقی با شیر گاو دارد؟

به گزارش وبلاگ نازنین ، شیر زردچوبه در منوی بعضی از کافه ها به عنوان یک جایگزین سالم و بدون کافئین برای قهوه تبلیغ می شود اما این نوشیدنی در واقع یک نسخه از نوشیدنی سنتی هندی هالدی دود(haldi doodh) است که اغلب به عنوان یک درمان خانگی برای سرماخوردگی مورد استفاده قرار می گیرد.

بر اساس گزارش ایسنا، اکنون، پژوهشگران یک روش کارآمد را برای ساختن یک نسخه فوری و گیاهی ابداع کرده اند که ویژگی های سودمند مواد تشکیل دهنده را حفظ می کند و عمر مفید آن را افزایش می دهد.

آنتونی سوریامیهارجا(Anthony Suryamiharja) دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه جورجیا گفت: این نوشیدنی بسیار خوبی است؛ به ویژه اگر هوای بیرون سرد باشد یا مریض باشید. زردچوبه ترکیب زیست فعال کورکومین را در بر دارد. کورکومین نوعی پلی فنل است که پژوهشگران اثرات بالقوه ضد التهابی و آنتی اکسیدانی آن را مورد بررسی قرار داده اند. اگر بتوانیم ترکیبات زیست فعال مانند کورکومین را در شیرهای گیاهی بگنجانیم تا آنها را به سطح مغذی بودن مشابه شیر گاو برسانیم، چرا این کار را انجام ندهیم؟

با وجود این، جدا کردن کورکومین از زردچوبه سخت است و معمولا به روش های استخراج پیچیده ای شامل حلال های آلی، چندین روز زمان و انرژی زیاد نیاز دارد. علاوه بر این، این ترکیب به مرور زمان تجزیه می شود و عمر مفید آن کاهش می یابد.

بنابراین، سوریامیهارجا و همکارانش با الهام از شیر طلایی تصمیم گرفتند بررسی کنند که آیا راهی برای استخراج کورکومین و ذخیره آن در شیر گیاهی وجود دارد. آنها ابتدا پودر زردچوبه را به یک محلول قلیایی اضافه کردند که پی اچ بالای آن باعث شد کورکومین ساده تر حل شود و استخراج آن آسان تر باشد. سپس، این محلول قرمز تیره به نمونه شیر سویا اضافه شد و به رنگ زرد تیره در آمد. سوریامیهارجا و همکارانش محلول را به پی اچ خنثی در حدود هفت رساندند.

درست مانند اسیدهای دارای پی اچ پایین، بازهای با پی اچ بالا برای مصرف خوشایند نیستند. شیر شبه طلایی خنثی شده را می توان همان طور که هست مصرف کرد اما پژوهشگران برای حفظ بیشتر آن، آب را از طریق خشک کردن انجمادی از محلول بیرون آوردند و یک پودر شیر طلایی فوری تولید کردند.

این روش نه تنها کورکومین را کارآمدتر از روش های موجود از زردچوبه بیرون می آورد، بلکه کورکومین را در قطرات روغن داخل شیر سویا محصور می کند. این بدان معناست که وقتی کورکومین مصرف می شود، بدن ما آن را به عنوان چربی می شناسد و هضم می کند. همچنین، کپسوله کردن کورکومین از آن در برابر هوا و آب محافظت می کند و طول عمر آن را افزایش می دهد.

اگرچه این پژوهش به طور ویژه روی شیر سویا به دلیل محتوای آمینواسید بالای آن متمرکز بود اما پژوهشگران می گویند که می توان آن را روی شیرهای گیاهی دیگر نیز اعمال کرد تا گزینه هایی برای کسانی که به سویا آلرژی دارند، ارائه شود. علاوه بر این، روش استخراج مبتنی بر پی اچ را می توان روی ترکیبات گوناگون گیاهی با سهولت و کارآیی مشابه استفاده کرد. به عنوان مثال، زغال اخته سرشار از آنتوسیانین است که یکی دیگر از پلی فنل های محلول در آب به شمار می رود.

اگرچه پیش از ارائه شیر طلایی به فروشگاه ها باید تحقیقات بیشتری انجام شود اما نتیجه اولیه امیدوارکننده است. سوریامیهارجا گزارش داد که شیر طلایی این پژوهش طعم خوبی داشته است.

این گروه پژوهشی امیدوار هستند که نتایج پژوهش آنها بتواند شیمی ورای نوشیدنی طلایی را توضیح دهد و ارزش غذایی این نوشیدنی را برای کسانی که از آن لذت می برند، بهبود ببخشد.

5858

منبع: خبرآنلاین

به "یک ابتکار برای تولید شیر طلایی، چه فرقی با شیر گاو دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "یک ابتکار برای تولید شیر طلایی، چه فرقی با شیر گاو دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید